14. 8. 2016

Pro Miroslava Zittu a další...
Podle tebe jsou všichni tito politici megalomani?
První pokus o spojení Dunaje s povodím Severního moře na českém území podnikl český král a římský císař Karel IV. roku 1375. 
Příznivci vodního koridoru jsou český prezident Miloš Zeman, rakouský prezident Heinz Fischer, čínský prezident Si Ťin-pching, vláda Polské republiky, bývalý polský prezident Bronisław Komorowski, bývalí předsedové polské vlády Donald Tusk a Jerzy Buzek, slovenská vláda (předseda vlády Robert Fico), některá ministerstva České republiky i sousedních států, hejtmani krajů ČR, představitelé regionů v Polsku (starostové, maršálkové, vojvodové, poslanci sejmu, některá města a obce na trase průplavu, stavební, logistické, průmyslové a zemědělské firmy, námořní přístav Štětín, odborníci z oblasti dopravy, vodohospodářství, hydrometeorologie, geologie, energetiky, ekonomie, urbanismu a životního prostředí a 1. etapu vodního koridoru D-O-L (splavnění Odry do Ostravy) podpořil také český prezident Václav Havel, který o tomto projektu jednal s polským prezidentem Aleksandrem Kwaśniewskim v březnu 1998 ve Varšavě.
…a jeho zásluhy? Nejsme prezidentský stát. Máme tady bohužel parlamentní demokracii a po jeho přímé volbě a vítězství ve volbách se ihned parlament začal zabývat omezením jeho pravomocí. Když nic jiného Zeman dal přes prsty celé vládní koalici, uspíšil přes ministry čerpání z evropských fondů, stavbu dálnic a v neposlední řadě se s Babišem domluvil na snižování státního dluhu. Po dlouhých letech panování Klause naplnil členy ústavního soudu. Po odstoupení Nečasovy vlády se konečně lidem v této zemi začalo lépe dýchat. Zemanovy aktivity sahají i do zvyšování mezd, důchodů a rodičovských příspěvků. O všech těchto věcech jednali ministři trojkoalice o shodě s prezidentem. Angažoval se i v případu dětí p. Michalákové u Norské královny, únosu Českých občanů v Libanonu a dívek v Pákistánu. O jeho aktivitách v Česku a celoplošně pojatých diskuzích a setkání s místními vedoucími činiteli, kteří musí řešit nejožehavější témata v těchto krajích ani nemluvě. Toto žádný jiný prezident nevyvíjel. Jsou to podle tebe možná maličkosti, ale pro místní lidi i existenční projekty.
Zahraniční politika a nový kurz Zemana nejvíc pobuřuje amerikanofily. Otevřeně uplatňuje politiku jak pro západ, tak i pro východ. To se u nás nesmělo 26 let! Pan velvyslanec USA Schapiro dostal oprávněně také přes prsty, neboť on „vládce světa“ bude dřímat nad českou korupcí, ale sám svými finančními dary vládnoucí straně dostal trafiku v Česku. To je zřejmé korupčnitsví po americku. Dále Zeman nastavil možnosti otevřených investic s Čínou a nebýt sankcí proti Rusku, tak i tímto směrem. Mohl bych vyjmenovat řadu dalších zemí, kde se náš obchod rozhýbal po dlouhých letech vlád Havla a Klause, díky Zemanovi. Ostatně o tom vědí své naše zahraniční firmy. Pozvání a jednání s Putinem a s Si Ťin-pchingem jen zdůraznilo, že nebudeme zaostávat v aktivitách z čistě politických důvodů, ale budeme jednat jako řada dalších západních zemí. Tak je to správně podle Zemana a jeho příznivců.
Zastánci Tibetu s vlajkami zřejmě vůbec netuší, jakou službu prokazují zemičce, která nebýt zásahu Číny, vyvraždila své občany do mrtě a všechny si zotročila. Stačí si jen přečíst historii Tibetu, ale příznivci Havla, Pražská kavárna a zkrachovalí politici vzoru Kalouska, Bursíka a jeho ženy Kateřiny Biomasy Jacques, neustále demagogicky straší Čínskou invazí. Lenka Dusilová vyčítá obrat prezidentovi k Číně, ale sama si tam před rokem odjela i se svým ročním synem zakoncertovat. Tam asi žádný papírek na scéně neměla a nedržela Tibetskou vlajku. Hold prachy jsou prachy. Antikomunista a současný demokrat zpěvák Koller je dalším kamínkem do mozaiky umělců, kteří se v dřívější době ochotně angažovali v procesu anticharty. O nějaké skupině Ztohoven se mi ani psát nechce, jsou to egocentričtí ubožáčci z „dobrých rodin“, stejně jako ty kundí orgie z Ruska, Pussy Riot. Je to sice „zlovolný překlad“, ale z videí této skupiny je zcela srozumitelný. Jsou to jedinci a s podporou zatvrzelých havloidů vytváří tady dojem zdánlivé většiny.
Takže z podobných incidentů proti Zemanovi s vysoce angažovanými médii, bych měl měnit názor na našeho prezidenta? Ani náhodou. Nepatřím mezi ty, kteří si neumějí udělat vlastní názor a čerpají jenom z těchto nedůvěryhodných pramenů.




Na Letné

Na Letné
Praha