15. 1. 2017

TELEVIZNÍ OKÉNKA

BOHÉMA
Myslel jsem si, že po Četnících už nemůže ČT natočit nic horšího! Mýlil jsem se. Po zhlédnutí prvního dílu drahého seriálu Bohéma jsem naprosto konsternován. Srovnání s filmem Filipa Renče, Lída Baarová je toto veledílo mizerné. Tolik slavných postav z té doby, která určitě nebyla jednoduchá, se nám osoby pletou a nevíme kdo je kdo. Úkol zněl jasně. Nacpat ruskou okupaci do seriálu o německé okupaci.
Jako celek to nedrželo pohromadě. Tak nám ta Česka filmařina upadá šíleným tempem, až na pár výjimek (seriál Pustina pro HBO), neumí nikdo natočit příběh, který by zaujal. A ČT posunuje laťku stále níž a níž.
V závěru při titulcích nějaká paní, (snad schválně), odzpívala naprosto falešně krásnou píseň V+W.

Nechci být jenom negativní a tak chválím výkon herce pana Javorského, který hrál Vlastu Buriana. A ještě za druhé, že po dlouhé době konečně seriál na ČT, kde hlavní roli nemá Donutil.


168 HODIN
Ukázková mafie v ČT. Tento pořad běží neustále od roku 2006, tedy 11 let. Docela slušná doba výdělečné činnosti moderátorky a novinářky Nory Fridrichové. V poslední době se často prezentuje činností, která je v přímém souladu s dramaturgií celé ČT a to, zesměšňováním prezidenta Miloše Zemana. Vysvětlení tkví v tom, že se tak k dobrému džobu a výdělku dostala Nora Fridrichová pomocí bývalého manžela Milana Fridricha, dnešního programového ředitele ČT.  
Nora umí lovit v okruhu pracovníků ČT. Dnes je ve vztahu s Robertem Zárubou.





Jednou z nejtragičtějších celoplošných televizí je TV BARRANDOV. Pokud sledujete nějaký program, tak vás ho nechají sledovat 10 minut a následuje 15-ti minutový blok reklam a upoutávek na další trapné seriály, filmy a vlastní produkční programy.
Tam můžete vidět umělce, které už z ostatních TV vyhodili nebo s nimi rozvázali kontakt. Například takový Hemala jako rosňák je přímo okouzlující. Soutěže, kde si přivydělávají další vyhořelé „celebrity“ jsou tak akorát do nějakého zapadlého kulturáku. Rozjařený a upovídaný Cibulka s přítelem Jagelkou, Vlasta Korec s tajenkou a Kateřina Brožová, dnes už také doktorka Kellerová (na ČSFD hodnoceno 27%!), to jsou figury této TV.
Šmarjájósef, až mi běhá mráz po zádech.




Na Letné

Na Letné
Praha