5. 3. 2017

Tak Masaryk nám sežral Českého lva…

Rekordman Masaryk - film, který nikdo neviděl.
Film Masaryk ovládl letošní udílení Českých lvů. Získal 12 sošek, včetně těch za nejlepší film, režii, scénář i herce v hlavní roli. Překonal tak i Hořící keř, který roku 2014 posbíral 11 lvů. Dvanáct Českých lvů, a přitom skoro nikdo vítězný snímek Masaryk zatím neviděl. Film má v českých kinech totiž premiéru až 9. března. Už teď je u filmových akademiků nejlepším snímkem za poslední rok.
Moderátorkou předávání českých filmových cen, které přenáší Česká televize, byla Slovenka Adela Banášová, která sama s nadsázkou říká, „že je to skandál“. Nutno dodat, že se této role chopila velmi zdařile, s lehkostí a vtipem. Škoda, že u nás nemáme také takovou moderátorku.
Pocta pro Zaoralovou s Bartoškou
Obrovský a opravdu velmi dlouhý potlesk si zasloužili "rodiče" karlovarského filmového festivalu Eva Zaoralová a Jiří Bartoška, kteří už mají festival na starosti 24 let. Získali cenu za mimořádný umělecký přínos českému filmu. Celé Rudolfinum jim vyšvihlo poklonu potleskem ve stoje.
Cenu filmových fanoušků si odnesl film Anthropoid. A jak jsou na tom ostatní nominované filmy z pohledu českého diváka, nikoliv akademie?
Seriál Pustina – 89%
Anděl páně 2 – 82% (rekord v návštěvnosti)
Anthropoid – 79%
Zločin v Polné – 77%
Masaryk – 71%
Já, Olga Hepnarová – 67%
Lída Baarová – 52%
Střípky:
Petr Čtvrtníček přišel s rozepnutým poklopcem.
Partnerka Oldřicha Kaisera, písničkářka Dáša Vokatá, byla za největší strašidlo večera.
Josef Klíma nesměl na České lvy: Největší urážka v mém životě!
„Ano, lístky jsem nedostal, protože jsem pozdě zaplatil roční příspěvek 200Kč,“ potvrdil informaci Blesku sám Klíma. „Teď se trochu cítím jako v dávných dobách, kdy někdo jednou nezaplatil ROH, a proto nedostal na Vánoce kolekci,“ dodal.













Na Letné

Na Letné
Praha