3. 10. 2020

Česká lvice na Roland Garros.

Již mnohokrát nás, příznivce tenisu, překvapila Petra Kvitová svou bojovností a houževnatostí. Tentokrát nastoupila proti neznámé Kanadské tenistce Leylah Fernandezové. Přestože vyhrála hned úvodní gam své soupeřky, nestačila se Petra divit, co kanadská kometa předváděla v dalších gamech. Vycházelo jí všechno na co sáhla a najednou Petra prohrávala v prvním setu již 1:5 a do vítězného setu 1:6, zbývaly Kanaďance pouhé dva míčky!

Byla natolik bojovná, že i když ztratila svou raketu na základní čáře, běžela v ústrety Petřině úderu i bez ní, což pobavilo všechny diváky.

Petra Kvitová nasadila k úžasnému obratu a devíti vítěznými hrami otočila stav u tkání ve svůj prospěch na 7:5 a 3:0 ve druhém setu. To však Kanaďanku nezlomilo a rázem bojovala na stav 4:4. Zkušenost Petry jí to už nedovolila a druhý set Petra vyhrála 6:3!

Úchvatný zápas. Petra po zápase uvedla, že není antukovou hráčkou a levorukou Fernandezovou chválila za její hru. Po pěti letech se Kvitová probojovala na French Open do osmifinále a přejme jí úspěch i v dalších kolech turnaje. 




Na Letné

Na Letné
Praha