4. 10. 2020

Glosy Očima Alexandra (Saši) Mitrofanova.

Hlavní komentátor internetových stránek Novinky.cz je naprostý demagog. Základním stavebním kamenem jeho příspěvků je zášť a nenávist k premiérovi Babišovi. Výhrady má pochopitelně i k prezidentovi Zemanovi a tudíž čpí sýru na oba politiky. Hraje si na Navalného v českém nebo ruském vydání? Narodil se ve městě Rostov na Donu a to mluví samo za sebe.

Ve své rodné vlasti neměl odvahu zasadit se o změny v žurnalistice nebo v politice a tak se ve svých 22 letech v roce 1979 přestěhoval do Československa. Komsomolec sběhl na západ. Nestal se jedním z těch, kteří by na Kremelském náměstí v Moskvě, protestoval proti okupaci Československa v roce 1968.

Dnes se ptá, co udělal Andrej Babiš pro tuto zemi? Sašo, je toho dost na to, aby ho velká část rozumně uvažujících obyvatel volila do funkce předsedy vlády. My, co jsme se zde narodili, víme o prioritách předchozích postkomunistických vlád, počínaje Havlem a Klausem.

Rozkradení republiky, korupční praktiky, rozdělení republiky a tak bych v tom marasmu mohl pokračovat. Vláda Andreje Babiše dává lidem jistoty, které dříve nesměli ani požadovat. Zvýšení platů téměř všem, zvýšení důchodů, zvýšené porodné a příspěvky pro mladé rodiny s dětmi, vyšší dotace do krajů republiky, výstavba dálniční sítě, kotlíkové dotace pro obyčejné lidi, zrušení karenční doby, slevy na jízdném pro studenty a důchodce, digitalizace služeb a stavebního zákona, národní investiční plán a v neposlední řadě balíčky opatření na pomoc živnostníkům v dnešní době Covidu. Také bych mohl ještě pokračovat, ale zdejší lidé vědí, že dřívější vlády se o tyto programy ani nepokusily. 




Na Letné

Na Letné
Praha