1. 10. 2020

Karolína Plíšková

Úředním jménem Hrdličková, z důvodů hráčské kariéry si ponechala jméno Plíšková. K zasnoubení došlo se sportovním komentátorem v roce 2017 a rok na to, si Michala Hrdličku vzala v Monaku za manžela. Psal se rok 2018. Manžel se stal zároveň jejím manažerem a prohlašoval, že se jejím hrobníkem v kariéře nestane.

V roce 2016 se přiblížila k vítězství na Grand Slamu US Open, když se dostala až do finále. Tehdy jí porazila Němka Angelique Kerberová.

Od roku 2007 vyhrála šestnáct turnajů ve dvouhře, včetně dvou vítězství na turnajích kategorie Premier 5 na Cincinnati Masters 2016 a Rome Masters 2019. Na grandslamové úrovni se probojovala nejdále do finále ženské dvouhry na US Open 2016.

Rok 2017 byl pro Karolínu zásadní a její hvězda stoupala na tenisovém nebi. Stala se první českou hráčkou, která se v hodnocení WTA umístila na dva měsíce jako světová jednička.

Tenisový svět jí začal přezdívat královnou es.

Mezi české diváky, kteří jí vyčítali její bezkrevné působení na kurtu, vrazila empatický klín prohlášením, že za každé eso na turnaji US Open 2017, daruje 200 eur (cca 5 200 korun) na pomoc Klinice dětské hematologie a onkologie pražské Fakultní nemocnice v Motole. Konečná částka byla 171 600 Kč. To byl hezký počin i pro další české sportovce.

Kariéra Karolíny Plíškové se v dalších letech 2018 – 2020 vyznačovala střídavými výkony. Nejvíce bodů do žebříčku dostává tenistka na Grand Slamech a tam se Karolíně stále nedaří. Dostala se nejdále do semifinále na Australian Open v roce 2019. Letošní výsledky na Grand Slamech jsou naprosto tristní. Na US Open byla nasazená jako jednička a odešla hned v druhém kole. To samé jí potkalo i na French Open. Kam se vytratila ta síla úderů, kterými porážela hráčky světové TOP 10? Úderová jistota a servis, dříve tak opěvovaný, najednou zmizely. Projeví se to zároveň i na pořadí v žebříčku WTA, kde Karolína bude klesat dolů.

Diváci v kritických komentářích uvádějí, že hraje bez zájmu, bez pohybu a mnohokrát na stop volej soupeřek ani nereaguje. To jsou bohužel údery, s kterými dnešní světové hráčky rozhodují zápasy. Nevím, jestli je trénuje i Karolína, ale při hře je nepraktikuje. Celkově vzato mi Karolína Plíšková připadá, jako když polevila v trénincích, ztratila zájem o vylepšení své hry, o kondici a každá její soupeřka už zná recept na její hru. Karolínu rozběhat, zkracovat údery za síť, a když jí nebude vycházet první podání, tak mám vyhráno. Doufejme, že slova jejího manžela o hrobníkovi se opravdu nenaplní.



Na Letné

Na Letné
Praha