5. 10. 2020

Krajské volby 2020 a povolební čachry.

Hnutí ANO vyhrálo Krajské volby na celé čáře. V 10ti krajích je vítězem a dalším stranám se povedlo díky různým koalicím, získat pouhé 3 kraje. To však nemá vliv na to, kdo bude lídrem a hejtmanem kraje. Praktiky a hrátky menších stran vedou k tomu, aby se již dopředu spolčily a hnutí ANO vyšachovaly ze hry. Je jim naprosto lhostejný hlas lidu a voličů, kteří dali hnutí ANO 604.441 hlasů. Mnohé z těchto stran nezískaly ani pětinu hlasů a přitom rozhodují o budoucích místech na krajích.

Skoro by se dalo napsat, že to jsou zmanipulované volby, bez ohledu na vůli voličů. Přikláním se k názoru pana prezidenta Zemana, který navrhuje, aby vítěz voleb měl alespoň možnost jako první sestavovat koalici. Bylo by to spravedlivější, ale musel by se změnit zákon o krajských volbách.

V současné době, (všichni proti Babišovi), bude stejně rozhodovat práce a úsilí politiků v krajích, kde svou podlostí a zlomyslností musí obyvatele v krajích přesvědčit, že jsou lepší než hnutí ANO. Dříve už docházelo k rozpadu takových koalic a není divu, když v nich působí lidé takového charakteru.

Koaliční vládě  se nabízí možnost odvety, a v takto sestavených koalicí v některých krajích „odměnit“ nižšími finančními prostředky, které jim přiděluje. Zasloužili by si tito hráči dostat na zadek, aby to pocítili i lidé, kteří pro ně v kraji nehlasovali a usilovali tím o jejich odvolání. Nemohou si tyto figurky dělat, co a jak chtějí, a co jim vyhovuje. Měli by za své chování nést důsledky a předvést, jak s málem, udělat pro lidi více. V současné krizi se to i nabízí, s ohledem na snižování dluhu státního rozpočtu.

Propad levicových stran KSČM a ČSSD se očekával. Rivalita mezi nimi hraničí až s hloupostí. Mohli jít společně do voleb, jako to udělali jiné strany a výsledek by nemohl být horší, než se stalo. SPD dopadla dobře a získala téměř 170 tisíc hlasů. Piráti ve většině krajů skončili na třetím, respektive čtvrtém místě. ODS bodovala pouze tím, že šla do koalice s jinými stranami v Královohradeckém kraji a samostatně pouze v kraji Jihočeském. 





Na Letné

Na Letné
Praha