17. 7. 2021

Šílenství kolem Tour de France

 Říká se, že Češi jsou cyklistickým národem. Někteří závod Tour de France milují, jiní ho označují jako buzny na kolech. Faktem je, že naši cyklisté zdaleka nedosahují výraznějších úspěchů na „Staré dámě“, ale můžeme se chlubit tím, že už 18 let je hlavním partnerem a sponzorem Škoda auto.

A bratia Slováci? Ti mají v podstatě pouze dva významnější sportovce a jedním z nich je Peter Sagan. Po jeho odstoupení ze závodu z důvodu zranění si přečtete na diskuzích slovenských novin, jaký je to divný závod, vůbec se tady nezávodí a hlavně nám ukazují hrady a kostely. Sagan už nemá ani na ten zelený trikot a čáru přes rozpočet mu dělají mladí Slovinci, Pogačar a Roglič. Španěl Alejandro Valverde závodí a úspěšně a tomu bylo již 41 let. Sagan je o 10 let mladší.
Diváci? Kapitola sama pro sebe. Někteří jsou jak úchyláci nebo se chtějí zviditelnit. Divačka svým transparentem odsoudila k pádu půlku pelotonu. Bude souzena.
Je to nesmírně náročný závod, kde vítězí pouze ti nejlepší. O závodníky je dobře postaráno, mají plný servis, ale když to na někoho přijde, tak není ojedinělé, společné močení závodníků. O té větší potřebě někde v lesíku se na obrázcích nezveřejňuje.







Na Letné

Na Letné
Praha