7. 7. 2021

Letošní Grand Slam ve Wimbledonu je plný překvapení.



 Na tomto webu píšeme převážně o českém a slovenském tenisu žen, protože naši muži nedosahují takových výsledků, aby stálo o nich psát.

Wimbledon 2021, jak u žen, tak u mužů, přináší nečekaná překvapení. Pohromu amerických hráček přinesly prohry takových hvězd jako, Riskeovou, obě sestry Williamsové (Serena se už dalšího titulu asi nedočká pro svůj věk), Pegulovou, Collinsovou, Keninovou, Keysovou, Stephensovou, Rogersovou, Gauffovou a tak nám do finále postoupily jen hráčky, které se s výjimkou Bártyové a Kerberové, poprvé utkají o Grand Slamový titul v semifinále. Sabalenková a Karolína Plíšková.

Hvězdy jako Osaková nebo Halepová nepřijely, ale pohořela například i Svitolinová, Swiateková a přiznejme si i prohru Petry Kvitové.

U mužů bylo semifinále ještě zajímavější. Miláček příznivců tenisu Rogers Federer, dostal na frak od mladičkého (24) Poláka Hurkacze. Neuhrál ani set a ve třetím dostal kanára. To se Federerovi nestalo nikdy v životě. Že by to byl stejný syndrom jako u Sereny? Příští měsíc mu bude 40 let. Maďar Fucsovic (29), dělal také, co mohl, aby se do semifinále probojoval, ale na stálici a světového lídra Djokoviče prostě neměl. Nadal nepřijel a po porážce na Roland Garos s Djokovičem, vynechá jak Wimbledon, tak i Olympijské hry v Tokiu. Sítem však neprošli takoví borci jako Medveděv, Tsitsipas, Thiem, Zverev, Rublev, Bautista-Agut Roberto a mnozí další. A tak se těšme na semifinalisty a jejich boj o finále mezi Djokovičem, Berrettinim, Shapovalovem a zmíněným Polákem Hurkaczem.

Pokud bych si mohl tipnout na finále, tak bych tam viděl Djokoviče s Hurkaczem. A u žen? I kdybych to přál Karolíně z celého srdce a rád bych se spletl, tak tam vidím finále mezi Bártyovou a Sabalenkovou.

Držme palce!



Na Letné

Na Letné
Praha